Audi Q5   Bediening   Audi lane assist  lane assist
Geldt voor wagens: met lane assist
De bestuurder kan op de radio of in de MMI* de lane assist apart instellen.
Kies: functietoets CAR > Audi lane assist.
Waarschuwingstijdstip instellen
früh (vroeg): in deze stand wordt een waarschuwing gegeven, voordat een wiel de herkende rijstrookscheidingslijn raakt. De waarschuwing is afhankelijk van de hoek waaronder de rijstrookscheidingslijn wordt genaderd. Als u de rijstrookscheidingslijn onder een steile hoek nadert, komt de waarschuwing al bij een grotere afstand. Als u onder een zeer vlakke hoek op de rijstrookscheidingslijn af rijdt, komt de waarschuwing kort voordat een wiel de lijn raakt.
adaptiv (adaptief): in deze stand wordt het waarschuwingstijdstip aan het verloop van de weg en de rijsnelheid aangepast. In bochten wordt later gewaarschuwd, op rechte stukken eerder. Op smalle wegen wordt later gewaarschuwd dan op brede wegen.
spät (laat): in deze stand wordt een waarschuwing gegeven, als een wiel over de herkende rijstrookscheidingslijn rijdt.
Stuurwieltrilling instellen
De stuurwieltrilling kan op schwach (zacht), mittel (middel) en stark (sterk) worden ingesteld. Daarbij wordt een trilling uitgegeven om de ingestelde sterkte te controleren.
Aanwijzing
  • Tijdens het instellen is de lane assist niet actief. Het korte trillen van het stuurwiel dient slechts als ondersteuning bij het instellen.
  • Uw instellingen worden automatisch opgeslagen en aan de gebruikte sleutel toegekend.